duurzame drukkerij

Boboh drukt alleen nog maar op groen papier

De beste producten bieden, van de mooiste papiersoorten. Daar staat Boboh voor. En boeken drukken doen we met het oog op morgen, want we werken uitsluitend met FSC-gecertificeerde drukkerijen. Daarom drukken we alleen nog maar op groen papier.

Papier is toch slecht voor het milieu? Het wordt immers gemaakt van hout en voor hout moeten nu eenmaal bomen worden gekapt. Maar zo simpel is het niet meer. In de wereld van drukkerijen is er de afgelopen jaren veel veranderd.

Al bijna dertig jaar is de onafhankelijke organisatie FSC (Forest Stewardship Council) bezig om bossen te herstellen en beschermen. Over de hele wereld vindt FSC-bosbeheer plaats. Wanneer die naam aan een bos is gelinkt mag je ervanuit gaan dat het gaat om een gezond bos.

Omdat Boboh duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, werken wij alleen samen met FSC-gecertificeerde drukkerijen. De drukkerijen die dit label mogen dragen werken alleen met papier dat uit deze verantwoorde bossen komt. Om er zeker van te zijn dat ze aan de standaarden van FSC voldoen, worden ze regelmatig beoordeeld door onafhankelijke auditors. Kortom, plaats je een order bij Boboh, dan krijg je producten van ‘groen’ papier.

 

Overig nieuws

Delen: 

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en je ontvangt een meer dan concurrerend voorstel. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op via [email protected] of bel 06-50603124.